Užívejte si teplo domova díky krbové stavebnici

Krbová kamna jsou velmi pěkným prvkem interiéru. Do vašeho domova vnesou pohodu a zútulní ho, zároveň se jedná také o zajímavý zdroj vytápění domu. Problém je s tím, že jde o poměrně pracnou záležitost. Koupíte krbovou vložku a tu musíte obezdít. Nebo to jde i jinak! Jde a budete se divit.

Klasický postup spočívá v zakoupení krbové vložky a jejím obestavění. Vložky se dělí na dvě kategorie, teplovzdušné a teplovodní. Ty první jmenované jsou zdrojem teplého vzduchu, druhé můžete připojit k teplovodní topné soustavě a ohřívat užitkovou vodu. Co se týče designových provedení, výrobci nabízí i zajímavá řešení jako třístranné vložky či krbové vložky se zadním přikládáním. Pořád se však nevyhnete obezdívce.

S krbovou stavebnicí si poradíte i sami

Málokdo si dokáže krbovou vložku sám obezdít, většina lidí si raději zavolá odborníky, což znamená další finance. U krbové stavebnice je však situace jiná. Tu si postavíte i sami, dokonce si ji sami natřete barvou podle svých představ. Ušetříte čas a také peníze, přitom výsledek vypadá elegantně.

Krbová stavebnice se skládá z krbové vložky a obestavby z odlehčeného betonu, která je tvořená několika díly. Montáž je opravdu jednoduchá, asi jako když stavíte ze stavebnice. Stačí usadit krbovou vložku, betonové díly a následně natřít povrch barvou, již si vyberete.

Skvělý krb do moderního interiéru

Krbové stavebnice od výrobce Haas+Sohn jsou výborným prvkem do moderních domácností. Jejich jednoduché linie a čisté barvy totiž naprosto odpovídají minimalismu, který je v současné době trendem. Barvu si samozřejmě volíte sami, ale minimalistická bílá krbu sluší nejspíš nejvíce. K některým modelům krbových stavebnicí je možné pořídit také odkládací box na dřevo ve stejném designu.

Alternativou je pak koupit si klasickou krbovou vložku a místo obezdívání cihlami pořídit desky na obezdění krbu. Ty, stejně jako krbové stavebnice, pořídíte třeba online v e-shopu Krbova-kamna-eshop.cz.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.