Typy udíren – jaká z nich bude ideální pro vás?

Udírna jistě nepatří mezi standardní vybavení domácností, ale pokud už ji někdo z vás má nebo se chystá udírnu koupit, rozhodně ji použije, a to nejen jednou. Uzené maso, které si doma připravíte, rozhodně nemůžete srovnávat s tím, které koupíte v obchodě. Pokud plánujete udírnu pořídit, měli byste vědět, jaké typy existují. Dle toho si jednoduše vyberete a budete mít patřičný čas na rozmyšlenou.

Dřevěná udírna

Klasika, která jednoznačně neomrzí. Dřevěná udírna je pro ty, kteří chtějí mít maso pořádně uzené. Tyto udírny mají boční topeniště, které umožňuje plynulou regulaci teploty a množství kouře tolik, kolik potřebujete. Obsahuje také dostatečně široká dvířka pro jednoduché přikládání polínek. Dřevo můžete použít ze švestky, buku, olše, meruňky a jiné. Pokud nemáte dřevo, samozřejmě je možné použít dřevěné štěpky nebo pelety. Udírna s bočním topeništěm a kovovým podstavcem bude vhodná jak pro uzení masa, ryb, tak i sýrů a klobás.

Prosklené udírny

Chcete sledovat průběh uzení masa, aniž byste museli otevírat dvířka? To vám s přehledem zajistí prosklené udírny. Do těchto udíren se používají dřevěné brikety, které se umisťují mimo udírnu, čímž se zajistí šetření tepla, které by nám jinak s častým otevíráním dvířek unikalo. Ve většině případů jsou tyto udírny elektrické a díky digitálnímu panelu také velmi jednoduché na ovládání. Stačí pouze zmáčknout tlačítko a tím zvolit požadovanou teplotu.  

Grily s udírnou

V případě, že si nechcete pořizovat pouze udírnu, protože by vám chyběl gril? Pořiďte si gril s udírnou dohromady. Jde o běžné grily, které jsou doplněny o skříňové udírny. Takže v létě, když budete mít chuť na grilovanou zeleninu nebo kus pořádného hovězího masa, dokonale vám poslouží gril. V zimním období, kdy dostanete chuť na uzený sýr, maso, klobás či rybu, jednoduše je umístěte do udírny. Existují další typy udíren, proto neváhejte a prohlédněte si širší nabídku na GrilyKrby.cz. 

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.