Indukční varné desky zastupují rychlé, ekonomické a bezpečné vaření
Moderní technologie indukčních varných desek v sobě spojuje všechny ideální vlastnosti, které se vám vybaví v souvislosti se základními požadavky na přípravu pokrmů. Každý z nás chce šetřit čas, využitou energii, minimalizovat riziko úrazu, ale zároveň dbát na kvalitu přípravy jídla. To vše vám indukční varná deska splní, jako bonus se také výborně udržuje. Abyste však tyto vlastnosti indukce mohli ocenit, je třeba si umět správně vybrat.
Kvalitu přípravy pokrmů indukční desky určuje příkon nad 7000 W
Kvalitní indukční desku poznáte podle příkonu, spodní hranice je 7000 W. Jedině s vyšším příkonem si zajistíte úsporu elektrické energie v kombinaci s rychlým, ale rovnoměrným vařením.
Indukční deska musí mít ochranné prvky
Základní vlastností indukční varné desky je schopnost téměř okamžitě se rozpálit na 300°C, proto je nutné soustředit se při výběru také na bezpečnostní prvky, jako jsou ochrana proti samovznícení stejně tak i ochrana proti přepětí nebo naopak podpětí. Obojí by mohlo desku nenávratně zničit.
Indukční princip varných desek soustředí teplo pouze tam, kde je potřeba
Největší výhodou indukčních varných desek je regulace teploty. Varná deska koncentruje vysokou teplotu pouze tam, kde je potřeba a zbylou plochu sporáku zanechává studenou. Hotové jídlo je tak připraveno mnohem rychleji a rovnoměrně. V tom je největší rozdíl proti klasickému vaření na plynovém sporáku. Moderní varné desky mají samozřejmě i další doplňkové funkce, které zpříjemňují jejich používání např. dotykové ovládání, alarm při úbytku tepla, automatické vypínání atd. Další výhodou je velmi snadná údržba. Je však nutné v rámci indukčního vaření používat pouze kovové nádobí.
Pozor, indukční Varné desky nejsou vhodné pro lidi s kardiostimulátorem. Díky svým magnetickým vlastnostem totiž může ovlivňovat činnost přístrojů.