Kroky, které vedou k bydlení v novém

Už se nemůžete dočkat, až se přestěhujete? Ještě počkejte, nyní vás čeká důležité období, ve kterém nesmíte nic zanedbat. Připravili jsme si pro vás seznam aktivit, které vás nyní čekají. Nezapomeňte si je poznačit.

Zajistěte si stěhování s předstihem

Jako první byste si měli objednat stěhování. Čekací doby jsou u mnoha společností poměrně dlouhé a je vždy dobré vědět, že vás již mají ve své agendě. Stěhovací služby jsou dostupné i o víkendu a svátcích, takže se hurá akce bude konat v termínu, který vám bude nejlépe vyhovovat. Stěhovací služby jsou dobrý způsob, jak si nezničit své vlastní auto a jak převézt najednou i objemnější kousky nábytku a potřeb.

Příklad objednání stěhování je zde: https://www.stehovanikrbec.cz/prispevek/detail/stehovani-praha

Vypovězte smlouvy, informujte o změně adresy

Nyní trochu byrokracie. Najednou zjistíte, že se vám podaří udělat dokonalý přehled o smlouvách, které máte uzavřené. Pokud jste si ještě nepořídili šanon, je nejvyšší čas. V něm budete mít přehledně uloženy všechny své smlouvy.

Čeká vás ukončení smlouvy o pojištění domácnosti a její následné sjednání na novém místě. Ukončit musíte také pobyt a následnou povinnost platit za popelnice v místě vašeho bydliště.

Informujte o změnách své adresy a dalších údajů všechny instituce. Budete potřebovat změnit údaje v řidičáku, na občance, nebo také u vaší zdravotní pojišťovny. Povinné ručení, technický průkaz vozidla – všude, kde je uvedena vaše adresa, musí dojít ke změně.

Zajistěte si dostatek krabic

Myslíte si, že máte jen málo věcí? Stěhování vás přesvědčí o opaku. Zajistěte si proto dostatek krabic a pořadačů, abyste do nich mohli přehledně uložit a opatřit štítkem všechny potřeby, které si vezete s sebou do nového domova. S tříděním začněte alespoň měsíc před stěhováním. Prodejte nebo darujte věci, které si již do nového domova nevezmete.

Stěhování vám půjde dobře, když si vytvoříte seznam aktivit, které musíte splnit.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.