Akumulátory Metabo LiHD boří mýty nejenom v oblasti výkonu

aku nářadí s akumulátory Metabo LiHD

Vybíráme-li AKU nářadí, hledíme logicky na několik důležitých parametrů, kam se řadí výkon, stejně jako provozní doba, nebo životnost. Roli zde hraje nejenom kvalita konkrétního nářadí, ale hlavně použitý akumulátor. Podíváme-li se na aktuální špičku v dané oblasti, jsou to akumulátory Metabo LiHD, které jasně dominují. Už jenom označení vás přesvědčí o tom, že se jedná o další krok kupředu. Zatímco v minulosti to byly akumulátory NiCd a dále Li-Ion, kdes je to právě technologie LiHD. Ta doslova posouvá možnosti na další úroveň.

V čem je dané řešení výjimečné?

Než se podíváme na konkrétní popis hlavních pozitiv, je třeba dotknout se také samotné konstrukce, které baterie Metabo mají. Jde o unikátní elektromagnetickou konstrukci Li-Ion akumulátorů, díky čemuž dané řešení umožní i při maximálním zatížení konkrétního nářadí neustálé dodávání maximálního výkonu. V rámci testů tak jasně vychází, že tato technologie posouvá klasické Li-Ion akumulátory a jejich využití výrazně dále. Konkrétně v oblastech:

  • Vyššího výkonu
  • Delší provozní doby
  • Delší životnosti

Výkon lze zvýšit až o 67 %

Podívejme se nejprve na oblast výkonu, jelikož ten je v oblasti AKU nářadí rozhodně tím nejdůležitějším. Díky daným unikátním bateriím lze v této oblasti dosáhnout velmi podobných výkonů, jako u klasického elektrického nářadí. AKU nářadí Metabo tedy nabízí velmi podobné vlastnosti. Vliv na to mají hlavně masivní vodiče se zvětšenými kontaktními plochami, využití speciální slitiny mědi a stříbra, podobně jako celkově přepracovaná konstrukce vysoce výkonných článků.

Provozní dobu prodloužíte o 87 %

Tato nová moderní technologie potěší i v oblasti provozní doby. Své nářadí tak můžete používat o mnoho delší dobu, bez nutnosti výměny akumulátoru, nebo jeho nabití. Vliv na to má hlavně vysoce kvalitní materiály vodičů, které eliminují případné ztráty.

Prodlužte životnost o 100 %

Unikátnost LiHD je dána také celkovým prodloužením životnosti. Ta je delší o celých 100 procent. Díky tomu vám baterie vydrží dvakrát déle a logicky vám také dovolí nabíjet ji v rámci dvojnásobného množství jednotlivých cyklů. I to je ukázka jedinečnosti.

Kde Akumulátory Metabo LiHD využívat?

Samozřejmostí je, že se daný akumulátor hodí primárně ke špičkovému AKU nářadí, které využijete nejenom ve vaší dílně, ale které využijete také v případě profesionálních prací. Ukázkou může být AKU příklepový šroubovák Metabo. Jde o kompaktní příklepovou vrtačku, která je dodávána se dvěma zmíněnými výkonnými akumulátory s tříletou zárukou. Mezi její přednosti patří rychlá výměna sklíčidla za držák bitů, kvalitní bezuhlíkový motor, nebo vysoce výkonný příklepový mechanismus. Díky tomu dosáhne vrtačka jedinečných výsledků. Nabízí také ochranu proti přetížení, regulaci oráček, nebo propracovanou rukojeť nabízející špičkovou ergonomii. Jistotou je také možnost pravého nebo levého chodu stroje.

Zdroj: rucni-naradi.cz

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.