Němci ví, jak na to. Přesedlali na balené uhlí a mají po starostech

Zima je krásná na pohled, ale přesto ji obyvatelé rodinných domů nevítají s nadšením. Příchod zimních (a často i podzimních) měsíců totiž znamená začátek topné sezóny. Pokud jste doposud nepřešli na plyn, který je praktický, ale poměrně drahý, nezbude vám, než namazat záda a pustit se do sklízení uhlí. Tuhá paliva obecně nabízí možnost, jak ušetřit spoustu peněz, ale musíme se smířit s notnou dávkou fyzické námahy a v neposlední řadě i nepořádkem. Anebo ne? Proč se neinspirovat u našich západních sousedů, kteří již mnoho let používají balené uhlí? V Německu je mnohem rozšířenější než klasické sypané uhlí. A my vám prozradíme, proč byste na něj měli přesedlat i vy.

Výhody baleného uhlí

Vzpomeňte si na to, jak u vás naposledy přistavil nákladní vůz a vysypal na zem horu uhlí. Sklízení zabralo minimálně jedno odpoledne a všude kolem byla spousta uhelného prachu. Díky balenému uhlí budete na podobné situace s úsměvem vzpomínat. Prodává se v praktických 25 kg pytlích, se kterými se velmi snadno manipuluje. Žádný uhelný prach, který se usazuje na fasádě domu a později na stěnách ve sklepě, se nekoná. Balené uhlí v pytlích můžete uskladnit kdekoliv a mít ho okamžitě po ruce. Co třeba rovnou vedle kotle? Ušetříte si spoustu času a námahy.

Cena pytlovaného uhlí vás mile překvapí

Za komfort se sice platí, nicméně v případě baleného uhlí budete mít jistotu, že jste zaplatili za objednané množství. Vážili jste si někdy sypané uhlí? Možná vám dopravce přivezl o několik desítek kilo „černého zlata“ méně a vy jste to ani nezaznamenali. Nic podobného se vám příště nestane.

Za zmínku stojí také vynikající výhřevnost. Pytlované uhlí je vysoce kvalitní a přestože je na první pohled o něco dražší než sypané, ve finále ho budete potřebovat méně. Suma sumárum ušetříte, nebo se alespoň nepřeplatíte. Ne nadarmo se říká, že investice do kvality se vyplácí.

Kde objednávat?

Uhlí v praktických 25 kg pytlích si můžete objednat pěkně z pohodlí domova. Společnost Optimtop ho rozváží zdarma po celé České republice. V nabídce najdete balené černé uhlí pro automatické kotle i klasická kamna, ale také různé typy baleného hnědého uhlí či kovářské uhlí. Palivo je pečlivě skladováno tak, aby si uchovalo prvotřídní kvalitu. Více se dozvíte na www.optimtop.cz.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.