5 důvodů pro pořízení domácí sauny

Většina milovníků saunování postupem času dojde k závěru, že by nebylo od věci mít vlastní saunu doma. Ostatně proč ne – v zemích severní Evropy je sauna obvyklou součástí bydlení a není jediný důvod, proč se jí bránit v našich podmínkách. Pokud však stále pochybujete, nechte se přesvědčit následujícími důvody.

1. Relaxace v soukromí

Návštěvu sauny lze považovat za společenskou událost, ale na druhou stranu ne každý holduje pocení s cizími lidmi. Je-li to i váš případ, berte to jako důvod pro pořízení soukromého wellness. Privátní saunování uvnitř luxusní sauny oceníte především při příležitosti romantického večera s partnerem.

2. Saunování třeba o půlnoci

Privátní sauna má otevřeno non-stop. Nemusíte brát ohledy na otevírací dobu a dopřejete si relaxaci kdykoliv vám na ni přijde chuť. Třeba pár minut poté, co dorazíte z práce, aniž byste museli na druhou stranu města.

3. Pravidelné posilování imunity

Saunování je pro organismu prospěšné v mnoha směrech. Pravidelný pobyt v sauně vede k posílení celkové obranyschopnosti – zvyšuje se produkce obranných látek, odplavují se toxiny (za jediné saunování více než kolik jich odplaví ledviny za týden!), a navíc prospívá i po psychické stránce. Když budete mít saunu doma, nebudete se moct vymlouvat, že na posilování imunity nemáte čas.

4. Finančně dostupný luxus

Pořízení vlastní sauny již dávno není finančně nedostupné. Vzhledem k množství variant a rozmanitým cenám si na své přijdou méně nároční milovníci saunování i fajnšmekři, kteří jeví zájem o luxusní či atypické sauny. K mání jsou vestavěné sauny na míru ve větším i menším provedení, s nadstandardní výbavou i prostě zařízené. Jedno je jisté – obrátíte-li se na renomovaného výrobce, s prázdnou neodejdete.

5. Výroba na míru

Sauny na míru jsou žádaným zbožím. Aby ne dávají průchod fantazii a umožňují realizaci specifických požadavků, což v případě sériově vyráběných stavebnic není možné. Pokud jste vždy toužili po unikátním místě, na kterém se budete cítit dobře, máte jedinečnou šanci si sen splnit.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.