Originální japonské kuchyňské nože Tojiro nic nezastaví
Mít tak nůž, který proklouzne libovolnou potravinou stejně lehce jako kostkou másla. To je sen každé hospodyňky. Vy snad takového pomocníka nemáte a přestalo vás bavit pižlání jakýmsi žabikuchem, který je tak „ostrý“, že byste ho bez váhání půjčila i svým dětem? V tom případě ho pošlete na zasloužený odpočinek a vydejte se s námi na výlet do země vycházejícího slunce…
Japonsko je fascinující země, která se velmi dlouho vyvíjela nezávisle na zbytku světa. Japonci jsou v mnoha ohledech velmi inspirativní lidé, kteří si za svou pracovitost a inteligenci zaslouží obdiv. Mimo jiné vždy byli zručnými řemeslníky a dodnes je tajemstvím, jak dokázali vyrobit tak dokonalé čepele samurajských mečů. A přestože dnes Japonci využívají k výrobě nožů moderní technologie, stále patří k nejlepším výrobcům na světě.
Pomalu, ale jistě se dostáváme k jádru pudla. Přesněji k originálním japonským nožům značky Tojiro, které se vyrábí z rychlořezné oceli (ang. High speed steel). Tato ocel se využívá k výrobě namáhaných řezných nástrojů (např. pil, fréz, vrtáků…) a je známý svou vysokou tvrdostí a žárupevností. Díky ní jsou kuchařské nože Tojiro takřka nezničitelné a hravě si poradí se vším, co jim přijde pod ostří.
Japonské kuchyňské nože Tojiro splňují nejvyšší standardy a oblíbili si je profesionální kuchaři. Řežou, krájí a sekají s naprostou přesností a jakmile poprvé uchopíte rukojeť, stane se z vás loajální samuraj, který v kuchyni neskončí dříve, než bude vše hotovo. Anebo nelítostný ninja, kterému není radno křížit cestu.
Nabídka nožů z rychlořezné oceli je velmi pestrá a najdete v ní univerználnější modely i velmi specifické nože. V každém případě se můžete spolehnout na špičkový nástroj, který vám přiroste k srdci a vydrží ve vaší kuchyni na věky.
A kde si můžete tyto krasavce s japonským rodokmenem zakoupit? Objevili jsme je na www.hamono.cz, kde je mají za skvělé ceny.