Pryč s ohyzdnými radiátory. Nahraďte je úspornými a elegantními konvektory MINIB!

Ohledně vytápění jsme v minulosti napsali již nespočet článků. Jde o věčné téma, které řeší většina českých domácností dnes a denně. Všichni však toužíme po tom samém. Po jedinečné kombinaci přijatelné pořizovací ceny topného systému, velmi nízkých provozních nákladů a v posledních letech také po elegantním designu. Pokud jste doposud nenašli optimální řešení, pravděpodobně vaší pozornosti unikly konvektory. Tato moderní otopná tělesa nahrazují staré, neefektivní a nevzhledné radiátory. A my se zaměříme na portfolio české společnosti MINIB, která své výrobky exportuje do více než třiceti zemí po celém světě. Konvektory značky MINIB patří k absolutní špice na trhu.

Za úspěchem českého výrobce stojí neustálý vývoj technologií, ale také optimalizace výrobních procesů. Díky propracovanému systému výroby může své výrobky nabízet za velmi přijatelnou cenu. Konvektory se vyrábí z prvotřídních materiálů a mají velmi dlouhou životnost. Topné a chladící výkony potvrzují četné atestace nezávislých zkušebních komor a dalším důkazem kvality budiž nespočet českých i zahraničních ocenění.

Co že je to ten konvektor?

Pokud o konvektorech slyšíte poprvé, pravděpodobně by bylo vhodné začít zjednodušenou charakteristikou. Tato efektivní a velmi úsporná tělesa se skládají ze dvou částí – z nerezového žlabu a výměníku tepla nebo ventilátoru. Typickým znakem konvektoru (ať už jde o kterýkoliv typ) je vysoká estetická hodnota a proto se využívají v místech, kde by klasické radiátory působily jako rušivý element. Příkladem budiž podlahové konvektory, u kterých uživatelé vidí pouze mřížku. Zbytek topného systému je skrytý pod podlahou.

konvektory minib

Proč jsou konvektory tak efektivní?

Konvektory pracují na principu konvekce. Nasávají chladný vzduch z interiéru a ten se poté ohřívá ve výměníku na požadovanou teplotu a vypouští se zpět. Efektivita zařízení spočívá v tom, že se teplo uvolňuje po celé délce a vytváří tepelnou clonu. Ta místnost odděluje od chladnější plochy v okolí oken. Kromě toho, že se starají o teplovzdušné vytápění, mohou pracovat i opačně – ochlazují teplý vzduch.

Konvektory MINIB mají spoustu výhod. Jsou energeticky nenáročné, což vám přinese nezanedbatelnou úsporu energie. Potřebují jen minimum vody, velmi rychle reagují a to jak na vytápění, tak i na ochlazování a jejich ovládání je intuitivní. Jsou bezpečné, spolehlivé a vydrží v provozu velmi dlouho. Výrobce nabízí bohatou nabídku různých typů a můžete si vybrat takový, který vyhovuje vašim specifickým požadavkům.

MINIB vyrábí konvektory v mnoha různých provedeních, stačí si vybrat

Produktové portfolio společnosti MINIB je velmi pestré a najdete v něm 70 typů konvektorů. Jde o podlahové konvektory s ventilátorem i bez něj, nástěnné, atypické, designové i samostojné konvektory. A nechybí ani speciální systémy, které jsou vhodné do prostředí s vysokou relativní vlhkostí vzduchu (např. do koupelen nebo místností s vnitřním bazénem). Jde o otopné lavice, které mají dřevěnou nebo žulovou krycí desku.

Potrpíte si na design? Pak si přijdete na své

Zmínili jsme, že MINIB vyrábí také designové konvektory. Jde o nástěnná zařízení, která kombinují konvekci a sálání tepla. Jsou velmi výkonná, jejich reakční doba je okamžitá a instalují se na obvodové zdivo. Můžete si vybrat mezi rozličnými pohledovými deskami (hliníkový kompozit, kamenné materiály, sklo…) a získáte nejen účinné topné těleso, ale také unikátní dekoraci. Výrobce si nechal designové konvektory zaregistrovat jako průmyslový vzor.

designové konvektory

Jste pro? Poraďte se s odborníky, kteří vám doporučí optimální řešení

Pokud vás vlastnosti konvektorů zaujaly, obraťte se přímo na výrobce. Ten vám s výběrem konkrétního typu poradí. Projektant ověří skladbu vaší podlahy, naměří tepelné ztráty v jednotlivých částech interiéru a pracovníci poté namontují vybrané konvektory. Další informace najdete na internetové prezentaci společnosti MINIB.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.